Årets sista dag

I detta nu så leder leopardklänningen :)
Vi får se om den håller ledningen fram tills ikväll, vi kan väl säga till kl 16.30 sen måste jag ha bestämt mig :P
Jag känner mig lite stressad, jag är orolig att jag inte ska hinna med allt som jag tänkt mig. Saken blir inte bättre av att min sambo ligger kvar i sängen och sover!
Jag kanske får gå in till stan före honom, jag kan ju gå till dom affärerna som han inte vill följa med till såsom mataffären.

Idag har jag en väldigt trött hund, hon ligger och sover i sängen med husse. Jag förstår att kraken är trött, det är inte det lättaste att sova när man är rädd (för raketerna.) Dessutom har jag en katt som följer efter mig vart jag än går. Jag vet inte om han med är lite rädd för raketerna.
Jag vaknade av att han låg på mitt bröst, när jag klev upp följde han efter mig och satt och väntade på mig utanför toan, när jag fixade frukost satt han snällt och tittade på, när jag åt min frukost ville han ligga i mitt knä (fast det får han inte när jag äter) och nu när jag sitter och skriver detta inlägg stryker han sig mot mina ben, jag plockar upp honom men efter en stund vill han röra på sig och då stryker han sig mot mig där han kommer åt.

Här har ni dom små liven

Vovven försökte gömma sig på toan igår.


Här är katten när han ligger och gosar med sin mamma :P


En rolig bild som jag tog på dom tillsammans. Vovven har precis avslutat sin gäspning :)


Hjälp!

Nu behöver jag verkligen eran hjälp! Jag kan inte alls bestämma mig för vilken klänning jag vill ha.
Den första klänningen (den lila) är den som är lite stor.
Hjälp mig verkligen nu och rösta!

Klänning nummer 1:

Jag kommer inte att ha dom strumporna till ;)

Klänning nummer 2:


Det är hur svårt som helst. Jag gillar verkligen båda klänningarna men ja, ni har väl varit i den här situationen själva någongång så ni vet ju vad jag går igenom :P


Leopardmönster

Igår köpte jag ett par jeans till min sambo. Han blev givetvis väldigt glad över sin lilla present. Det tråkiga var dock att byxorna var för små :(
Så idag gick jag för att byta till en större storlek men det var den största dom hade(!) Nu låter det kanske som att min sambo är världens största, vilket han definitiv inte är!
Antingen så tror affären att det inte finns människor som behöver en större storlek eller så var byxorna totalt missmarkerade, jag tror på det sista.
Hursomhelst så kommer den affären att stängas snart för dom har gått i konkurs så jag fick pengar tillbaka istället för ett tillgodokvitto (vilket inte gör mig någonting alls!)
Jag hade sagt till mig själv (inne i huvudet så klart) att om jag får pengar tillbaka så köper jag en klänning som min mamma och jag såg sist vi var på stan.
Det är en leopardmönstrad långklänning som jag inte visste om jag skulle använda någon mer gång än till nyårsfesten, men som jag kom på att jag kunde ha i sommar och när vi är i Marocko.
Så den fina köpte jag på vägen hem men nu kan jag inte bestämma om jag ska ha min klänning som jag hade tänkt att ha från början (den som har blivit för stor) eller den här nya.
Jag ska ta kort på båda sen så får ni rösta om vilken ni tycker att jag ska använda.

Ps. Jag hatar alla människor som inte kan vänta med att smälla smällare och skjuta raketer tills imorgon! Min hund sitter och skakar inne på toan för att hon är så rädd, och hon tycker inte ens om att vara på toan!


Kettlebell

Det är min nya, fina leksak som jag har köpt till mig själv :)
Jag lovade att jag skulle avslöja idag vad det var, jag kommer även lägga in två nya bilder! Jag börjar bli bra på det här med att komma ihåg att ta kort ;)

Här är som sagt mina nya bästis


Här kommer en annan bild som jag bjuder på ;)
Det är en bild på kvällens snyggaste träningsoutfit! Alla kommer vilja träna i sådan stil hädan efter men kom ihåg vart ni såg det först!





Kvällsinlägg

Jag hittade ingen ny klänning :(
Jag provade en jättefin långklänning i leopardmönster, men jag tyckte att den var för dyr för att användas en gång (jag kunde inte komma på när jag kunde använda den igen.)

Idag kokade jag fudge för tredje gången (dom andra två blev totalt misslyckade.) Förhoppningsvis blev det som det skulle idag, vi får se hur resultatet blir imorgon. Jag hoppas att dom inte är för goda, det är meningen att det ska finnas några kvar till nyår :P
Jag gjorde inga bountybollar för jag har inte fått mitt sukrin melis än, men imorgon kanske :)

Eftersom att jag inte hittade något nytt att ha på mig på nyår så köpte jag en annan present till mig själv.
Ni får vänta tills imorgon och se vad det är :)


Sov så gott alla!


Säg omelett!

Här sitter jag och äter min omelett (som jag gör varje morgon.) Det är så bra med omelett för du kan ha i precis vad du känner dig sugen på :)

Äntligen har jag en ny kamera! Jag fick en jättefin av min sambo i julklapp :) Nu måste jag bara komma ihåg att fota grejerna jag gör med :P

Träningen går också bra, vikten kryper sakta neråt (jag vill inte att den ska rasa för då blir det mina muskler som ryker.) Igår tränade jag överkropp och sprang i 20 minuter.
Idag känner jag mig väldigt trött så jag får se om jag orkar gå till gymmet senare sen. Jag har sovit väldigt dåligt inatt och drömt en massa mardrömmar :(

Det skulle vara bra med en vilodag idag för jag har en del jag måste hinna göra innan nyår.
För det första måste jag hitta någoting nytt att ha på mig på nyår (min nuvarande nyårsklänning har blivit för stor!)
För det andra måste jag koka fudge och baka bountybollar (bara om jag fått hem mitt surkin melis som jag beställt) och leta recept till lite paj och så till nyårsmaten.
Jag kokade fudge till julafton men den fick vi använda som dip, jag kokade lite för kort tid så den vart inte så fast :P

Här får ni en bild på vovven när vi var ute i vårat kalla vinterland häromkvällen!



Julmat

Jag var orolig att julmaten skulle sätta sina spår, men det gjorde den nästan inte alls :)
Det var bara ett plus på 0.2 imorse när jag stallde mig på vägen.
Jag hade räknat med att det skulle vara mer än ett kilo plus iaf.

Gymmet har stängt idag men jag tänker inte slöa för det! Om en liten stund ska jag ta med mig min nya kamera (som jag fick av sambon i julklapp) med mig ut och fota lite :)
På vägen hem smiter jag in hos mamma och äter lite rester :P
Jag köpte ingredienser till att göra en god gryta men det får bli en annan dag istället.

Hoppas att ni inte rullar fram efter all julmat (det går att prioritera bort lite!)
Jag försöker bara att lägga på kött och ägg på min tallrik men jag är ett stort fan av jansonsfrestelse så en liten sked av det åker dit med :)




Trappor

Jag har en grej för trappor.
Jag kan inte gå upp för dom utan jag springer alltid. Det spelar ingen roll hur många trappor det är utan jag springer hela vägen upp.

Ja, jag kanske inte springer upp för trapporna när jag går och pratar med någon men i stort sett så springer jag upp för alla!

Har ni någon konstig grej som ni har för er?


Söndag

Det har inte blivit så många inlägg den här helgen, men det är för att jag har inte varit speciell nyttig :P
Igår vår vi bjudna på fest så då blev det en del alkohol (inte för mycket som tur var.)

Ingen träning har det blivit heller men det är för att jag har varit febrig så jag har tillåtit mig att vila. Som tur är så visar vågen minus iaf :P
Jag har bakat jättegoda kokosmuffins som är utan mjöl och socker, alltså kan jag vräka i mig dom utan dåligt samvete :)

Om en liten stund ska jag bege mig ut på en 400kcal promenad. Jag känner att jag har slöat i soffan alldeles för mycket den här helgen så något måste jag ju göra. Jag är inte helt hundra än så då räcker det med en promenad.
Hoppas ni alla har haft en trevlig helg :)

Skippa söndagspizzan för snart är det jul och nyår och vem vill inte visa upp sin bästa sida då?


Lite nere...

Den här veckan har inte gått alls som jag ville.
Det har bara blivit ett pass på gymmet :(

Men jag känner mig alldeles matt, i förrgår hade jag feber på kvällen och trodde att jag skulle vara jättesjuk dagen efter men det vill inte riktigt bryta ut.
Någontng tråkigt har hänt privat med så jag är inte så glad.

Hade det här varit en vanlig vecka så hade jag tvingat mig själv till gymmet men jag tror att jag behöver vara hemma och vila upp mig.

När jag känner mig lite ledsen med så brukar jag baka.
Igår bakade jag chokladmuffins och pannacotta, båda i LCHF-style ;)

Idag hade jag tänkt att baka muffins igen fast jag skippar chokladen och öser ner kokos istället.
Jag ska försöka komma ihåg med att ta kort så får ni se hur det blev.


15:e December

Imorse skulle jag egentligen träna ett pass bodybalance men jag avbokade det för att så som det kändes igårkväll trodde jag att jag skulle vara sängliggandes idag.
Jag är inte sjuk idag, jag bara känner mig väldigt matt och har ingen energi alls :( Får se om det blir bättre framåt eftermiddagen.

Jag ska nog koka en kopp te och krypa ner i soffan. Vad ska ni hitta på idag?


Tålamodet är som bortblåst

Jag hade skrivit ett långt och bra inlägg som jag självklart lyckades klicka bort på nåt konstigt vänster :S
Jag blev så arg när det hände så jag gjorde något annat och nu kommer jag inte ihåg alls vad jag skrev.

Det är inte riktigt min dag idag, jag är trött efter natten och jag har nästintill feber (med det menar jag att jag har högre temperatur än normalt.)
Nu kom jag precis på vad jag hade skrvit om ja!
Det var ju det här med allt jag inte har varit sjuk på så länge och att det känns som att det är något på gång.
Jag har druckit två matskedar vitaminer till min frukost nu i 2 månader ungefär och under den tiden har jag inte varit det minsta sjuk. I vanliga fall brukar jag bli förkyld bara någon nämner ordet.
Jag rekommenderar er verkligen att testa vitaminer.
Jag har MiviTotal Plus hemma men den är snart slut och då ska jag testa den fast premium, den ska visst vara extra pigg.

Nu ska jag och godispåsen (den åkte visst fram för att jag tycker synd om mig själv) se på Desperate Housewives.


Oj så trött jag är!

Igårkväll kunde jag av okänd anledning inte somna! Jag låg och vred och vände mig hur länge som helst.
Min sambo somnade utan svårigheter när filmen som han kollade på var slut.
Jag kunde dock inte somna lika lätt. Jag provade med att spela angry birds, läste bok, kollade på scrubs, 2 1/2 men, kollade om fönstret var stängt (det lät nämligen som att det var öppet) men ingenting fungerade!
Det var inte försens efter att jag hade druckit ett glas med mjölk som jag somnade.
Så imorse när klockan ringde 7.20 ville jag inte gå upp. Jag hade bokat ett pass på gymmet kl 8 så jag hade inget val, det var bara att stiga upp.

Så här sitter jag nu, nytränad och mätt efter frukosten. Fortfarande väldigt trött så jag kryper nog ner hos vovven i sängen en stund och vilar lite.

Till frukost åt jag förresten en omelett, fylld med lite brieost och kalkon. Väldigt smarrigt!
De flesta recepten är mer 2 ägg till en portion men jag tycker att det blir alldeles för mycket. Jag använder ett ägg och en matsked vätska (man kan välja mellan vatten, mjölk och grädde.) Sen slänger jag i det som jag känner mig sugen på, använd din fantasi :)


200kcal

Nyss gick jag och hämtade min lilla vovve hos min mamma.
Jag vet att hem till mamma förbränner jag lite mer än 50 kalorier så fram och tillbaka skulle jag klara 100. Men innan skulle jag in till stan för att posta ett brev så jag skrev in 200kcal på ipoden och så började jag vandra.
Det var iskallt ute men samtidigt väldigt uppfriskande, promenaden tog mig ca 40min att gå. Så ni som inte har någonting att mäta er med så är det ca 200kcal på 40 min promenad.
Promenaderna blir genast mycket roligare när jag vet hur mycket jag förbränner :)

Nu har jag fått med mig en utmanare till att komma iform, ju fler vi är desto mer kan vi pusha varandra.
Orkar ni inte träna någon dag så ta på er era varmaste kläder och ge er ut på en promenad, passa på så länge era ben bär er!
Är inte promenader eran grej så finns det alltid en massa övningar som man kan göra hemma på vardagsrumsgolvet. Du behöver inte alltid ha vikter för att det ska bli jobbigt-
Tycker du att det är svårt att komma på olika övningar som du kan göra så sök runt på internet. Klicka in dig på google och googla fram träningsövningar, eller varför inte söka på youtube?
Vissa dagar orkar man bara inte träna, jag har med sånna dagar men vill man nå ett mål så kan man inte ha dom dagarna varje dag!

Nu ska jag slöa lite i soffan innan älsklingen kommer hem :)


Seg måndag

Idag känns det inte alls som att jag vaknar till liv :S
Jag har sovit väldigt dåligt inatt så imorse när klockan ringde trodde jag inte att det var sant! Jag brukar ställa klockan även fast jag inte ska göra någonting speciellt, jag vill bara inte sova bort hela dagen. Jag ställer inte klockan så tidigt utan på 9.30 så drar jag mig en liten stund och myser med katten.

Men för att vakna till nu så ska jag snart ge mig ut på en liten promenad.
När jag kommer hem så ska jag steka fisk :) Efter det vet jag inte om jag ska ta mig till gymmet, min sambo säger nämnligen att han ska träna ikväll så då kan jag lika gärna vänta på honom men det är inte alltid han kommer iväg sen och då får jag åka ensam iaf. Dessutom om jag får åka ensam så är det väldigt lätt att det inte blir någonting alls :(

Det måste vara jättetråkigt att läsa min blogg när jag inte har så många bilder men när jag har köpt en ny kamera kommer jag att bli bättre på det här med bilder ;)
Jag tog en igår med min mobil när jag gick på kvällspromenad, men det tar sån tid att föra över dom så det blir sällan av.


Städdag

Igår blev det ingen pizza, och det var vågen glad för idag :)
Däremot gick jag hem till min syster och drack lite vin, men det får man ju göra ibland det var ju trots allt lördag.

Idag har jag och min sambo tvättat och städat hela lägenheten (rena träningspasset.) Alltså har jag inte hunnit att gå till gymmet så därför blir det en promenad snart i vårat kalla vinterland.
Jag är glad över att jag inte bor i Sthlm i dessa tider, visst finns det ondska överallt men jag tror inte att jag kommer träffa på en självmordsbombare på min promenad.
Skämt och sido så är det faktiskt ganska läskigt och jag hoppas verkligen inte att det blir någonting mera!

Jag ställer in ipoden på att jag ska bränna 400 kcal så promenerar jag på. Det är så skönt att höra rösten i mitt öra berätta för mig hur många kalorier jag har gått och dom sista 50 räknar hon ner var tionde :)

Hoppas inte att ni har ätit en söndagspizza idag! Är ni oroliga för att gå upp i vikt under julmiddagarna så ska ni verkligen hålla igen på onödigt skräp resten av året.
Det är inte vad ni äter mellan jul och nyår som spelar så stor roll, det är vad ni äter mellan nyår och jul!


Vad ska jag äta?

Snart kommer min sambo hem.
Han var på julbord med jobbet igår i en annan stad så han sov där inatt, jag antar att det blev en eller två öl för mycket :P
Jag frågade iaf hur dags han skulle komma hem för jag undrade om jag skulle göra mat till bara mig eller om han med ville äta. Då fick jag ett väldigt fint sms som löd: "Jag måste äta pizza!"
Så här sitter jag nu och funderar på vad jag är sugen på. Jag skulle med kunna äta pizza (jag unnar mig lite onyttigt ibland) men saken är den att jag är inte ens sugen på pizza och då känns det väldigt onödigt att trycka i sig en sådan.
Istället ska jag nog promenera till affären och köpa mig en god köttbit :P Han är inte hemma förens om en timma eller så, så det hinner jag.

Jag ska passa på att tipsa om en bra sida på nätet.
Är det så att ni räknar kalorier när ni äter eller bara är nyfiken på hur mycket vissa livsmedel innehåller så är denna sida perfekt.
Du skriver in namnet på livsmedlet som du är nyfiken på och så kommer det upp en lista på det eller liknande. Efter alla livsmedel står det hur många kalorier det går på 100gram.

Det är precis vad sidan heter: 100gram


Lördagsmorgon

Frukosten är precis uppäten och jag sitter i sängen med datorn :)
Imorse var jag alldeles för trött för att gå till gymmet, ibland måste man bara få sova ut. Får se om jag tar mig dit sen eller om jag tar en vilodag idag.

Dagen är näst intill helt fri idag, det enda jag har inplanerat är att jag ska baka lite julgodis och ta en långpromenad med vovven, igår blev den 5km så idag siktar jag in mig på minst 10 :P
Tränar jag inte en dag så har jag ju lite extra energi över så vad passar inte bättre än att fördela ut dom på en promenad :)

Jag tycker att det är väldigt mysigt att gå en sväng och kolla på alla juldekorationer som människorna runt omkring har fått upp, helst ska det vara mörkt ute med. Egentligen är jag lite rädd för att gå när det är mörkt men nu blir det lite ljusare när alla har juleljusen uppe. Tur att jag har vakthunden med mig ;)


Ben

Idag blev det ett benpass på gymmet.
Jag har lite svårt för att träna ben. Jag vill ha smala, snygga, långa (vilket kan bli lite svårt att ändra på, eftersom att jag har korta) men endå lite muskulösa ben. Jag tycker själv att jag har väldigt lätt för att bygga stora muskler på låren, jag är fotbollsspelare i grunden så jag misstänker att det har någonting med det att göra.
Hursomhelst så orkar jag väldigt tungt när jag tränar benen men nu har jag börjat med att köra lite lättare fast fler repetitioner. Jag har inte provat det så länge men jag tycker att jag börjar få finare lår, vet inte om det har med träningen att göra eller om jag äter bättre men det spelar ju inte så stor roll dom är finare iaf :P

Nu på kvällskvisten följde vovven och jag min mamma hem. (Jag hade bjudit hem henne hit på en bit mat.)
Efter att vi hade lämnat mamma hemma så fortsatte vi ytterligare en sväng, det vart lite mer än 5km.
Jag tycker att det är rätt skönt att promenera innan jag ska krypa ner i sängen. Dels så hinner maten smältas mer (tycker jag själv) och så blir benen lite extra trötta och så somnar jag snabbare :P

Jag skulle ha tagit lite fina kort när vi var ute i snön men jag har fortfarande inte skaffat någon bra kamera :(
Förhoppningsvis hittar jag en bra på mellandagsrean :)

Nu ska jag sussa sött, hoppas att ni gör det samma!


Hej igen

Jag har inte skrivit på någon månad eller så men det är för att jag inte har haft något att skriva om riktigt :(

Men nu så har jag en utmaning på gång!
Idag är det exakt 8 veckor tills jag åker till Marocko och vad passar inte bättre in än att jag ska komma i mitt livs form?
Jag är normal/smal men jag skulle vilja att musklerna syns lite bättre.
Det är alltså mitt mål på dessa 8 veckor, att får mer definierade muskler!
Är det någon som hakar på? Hoppas det! Och om ni antar utmaningen kan ni väl skicka en kommentar :)




RSS 2.0