Inte precis

Det gick inte precis som jag ville :(
När jag skriver ett inlägg från ipaden så måste jag klicka på ändra redigerare annars kan jag inte skriva här :S dessutom kan jag inte lägga in bilder :(
Hm... Jag som trodde att jag hade kommit på en lösning! Nu sitter jag iaf och laddar upp med en celsius inför en löpning med grannen. Sen ikväll blir det nog en tur med inlinesen också :)
Jag älskar detta varma sommarväder. Jag kan vara ute länge för solen går inte ner förens sent och det är varmt länge på kvällarna :)

Nu så!

Med lite trix så fungerar det iaf. Min sambo hade med sig en ny iPad idag så jag får blogga från den så länge :) Idag köpte jag mig ett par nya inlines som jag var ute med grannen förut och testade. De gled på riktigt bra så hädan efter blir det nog en hel del turer med dom. Imorgon kan jag visa bilder på dom, jag kan ju tydligen ta kort med den här mackapären också :P enklare kan det inte bli eller? Nu ska jag slöa lite i soffan, syrran är här på besök ikväll.

Tyvärr så har min dator slutat att fungera...

Tyvärr så har min dator slutat att fungera helt! Den vill inte ta emot ström och min sambo säger att det är lika bra att köpa en ny. Grejen är att han tycker att jag ska köpa en macbook, vilket jag verkligen inte har råd med att köpa ny. Jag kommer alltså att vara utan dator ett tag nu :( Får se om jag orkar fortsätta att mobilblogga. Idag ska jag iaf ut och springa. Jag ska försöka med en mil men det blåser ganska mycket ute så jag får se om det går.


Fint

Självklart glömde ta kort på alla bakverk som jag fixat till idag :(
Jag lyckades baka black bottom cupcakes, glassmuffins och chocolate chip cookies.
Alla blev riktigt goda och nu har jag hela frysen full med godsaker så nu får den som vill komma på en fika :)

På dagen idag skulle jag springa 10km. Jag tog mig runt hela sträckan men det kändes bara inte riktigt bra, det var tugnt att andas (jag tror det var fukten) men det kändes inte som att det gjorde så mycket.
Jag behöve inte klara 10km förens i augusti och jag känner att jag kan klara av det idag om jag bara vill så därför gjorde det inte så jättemycket att det inte gick så bra idag. Det kommer flera dagar :)
Så här vackert var det ute idag på min runda.




Muffinsmys

Igårkväll bakade jag muffins för idag kommer grannarna på fika plus en gammal klasskamprat till oss.
Det är tråkigt att man glider isär efter skolan. Människor som man träffade varje dag träffar man kanske inte ens en gång per år!
Självklart har jag gamla kompisar som jag har valt att inte träffa mer, men vi var ett väldigt stort kompisgäng (massa flickor, som nu har spritt ut sig över hela sverige) som har skaffat familjer och jag har ingen koll alls längre på vad som händer.
Det är väldigt tråkigt men jag är själv inte den bästa på att hålla kontakten, jag får försöka lite mer!
Iaf så kommer en vän till oss idag och jag ska bjuda på fika.
Innan fikan måste jag ju självklart springa en sväng så att jag kan äta utan att få dåligt samvete ;)
Det kommer nog bli en hel del fika, muffinsarna från igår var försvinnande goda!
Jag hade tänkt att baka glassmuffins idag men jag funderar på att göra cookies istället, eftersom att jag redan har andra muffinsar. Eller så gör jag båda, kan vara bra att ha lite fika i frysen om jag får oväntat besök :)
Först ska jag bara dricka upp min celsius :) 


Matproblem

Jag har kommit in i en period där jag inte blir speciellt sugen på mat. Jag blir hungrig men jag vet inte vad jag vill äta och eftersom att det är jag som lagar maten i hushållet så måste jag komma på vad jag vill ha.
Förut har det bara varit lunchen och middagen som jag inte varit sugen på men idag var jag trött på min frukost med!
Jag är en periodare så jag äter samma frukost varje dag tills jag blir sugen på nåt annat och då äter jag det ett tag.
Imorse när jag låg i sängen kom jag iaf på vad jag var sugen på till frukost (självklart hade jag inte det hemma så jag får åka och handla det sen.)
Lunchen har jag fortfarande problem med!

Om en liten stund ska jag ut på en löprunda med grannen :)

Regn

Igår var jag upptagen istort sett hela dagen!
Jag hade tänkt att springa en sväng på kvällen men så var jag tungen att storhandla så jag prioriterade detta.
Idag då tänkte jag springa långt och länge, men det bara regnar hela tiden :(
Jag tycker inte det är speciellt skönt att springa i regnet och eftersom att jag själv inte tycker att jag har kommit så långt med löpningen så kan jag inte springa i regn.
Alltså jag ser det som en motgång så då kommer det bli att jag går så fort det känns jobbigt, är det soligt är det lite lättare att hålla humöret uppe.
Förhoppningsvis försvinner regnmolnen snart!


Ändrade planer

Jag gick ut med vovven innan jag skulle springa men bara på den korta rundan fick jag håll(!) Jag brukar aldrig få håll när jag går :S
Iaf så tänkte jag att jag kanske springer i eftermiddag istället, så nu ska jag ut och utrota alla maskrosor som invaderat min trädgård!


8.76km

Igår klarade jag av att springa lite längre än 8km! Jag bara flög fram på vägen, det kändes som att jag hade små, små lätta moln under fötterna :)
Idag tänkte jag att jag skulle försöka klara av milen. Det har aldrig hänt, men jag hoppas att första gången blir idag :)
Det känns inte som att det kommer att gå så bra eftersom att det gick så otroligt bra igår :S
Igår ville jag inte ens springa men när jag väl hade kommit igång fanns det inget som kunde stoppa mig!
Jag önskar så att jag får samma känsla idag!
Jag har laddat iphonen med massa ny bra musik så det borde gå bra.
Så här såg mitt resultat ut igår:




Vinn 40 par skor

Gå in på http://www.tlcsverige.se/tavling för att tävla om 40 par skor!
Man kan aldrig få för många par skor, eller?

Ullared

Igår var jag med grannarna i Ullared.
Jag kom inte hem jättefattig och jag hittade nästan allt som jag skulle ha. Det blev mest en del smått och gott som behövdes hem.
Bland annat hittade jag gröna gardiner till vardagsrummet som jag har letat efter, så nu är det rummet strax färdigt, jag behöver bara svarta löpare till mitt matbord så är jag nog nöjd :)
Jag ska försöka ta lite kort sen på det nya fina :)
Först ska jag bara träna lite och springa som en tok!


Sommar

Jag har börjat med att föra in lite kolhydrater i min kost. Dels så är det för att jag inte orkar åka runt halva stan för att leta efter mitt bröd och så är det för att jag är trött på omelett.
Så till frukost äter jag en skiva surdegsbröd (med massa frön i) med ost och kalkon på plus en liten skål med yoghurt.
Sen äter jag lunch och middag men där utesluter jag kolhydraterna och äter kött med sallad.
Vågen visar neråt i samma takt som innan ungefär och det är ju bra, jag tänkte prova i två veckor och se hur det känns. Fungerar det så fortsätter jag så annars återgår jag till att inte äta några kollisar alls.

Igårkväll var vi bjudna hem till grannen på lax. Det var väldigt gott och trevligt. Barnen somnade och vi satt kvar ute, det är så otroligt skönt att kunna sitta kvar ute utan att behöva tänka på att förflytta sig in.
Det kommer att bli fler sånna myskvällar under sommaren :)


7K

Igår var första gången jag provade mig på 7km vilket inte sluta så bra, jag blev akut jättehungrig igen!
Idag var då andra gången jag skulle ge mig på sjuan. Jag kan inte säga att jag hade motivation eller ork till det men jag tvingade mig ut iaf.
Det kändes ganska bra, en aning långsamt tills jag kom till 5km då jag fick som en slags håll i axeln under nyckelbenet.
Jag har alltid haft det problemet ända sen jag var liten men jag har inte upplevt det på jättelänge så jag trodde att jag växt ifrån det men inte då :(
Det släpper när jag går och så får jag vänta lite tills jag springer igen, ibland försvinner det och ibland inte. Så jag provade att gå en sväng sen sprang jag men smärtan satt kvar så jag fick gå en stund till och sen sprang jag sista biten som kanske var 1,5km.
Jag blir så otroligt ledsen och besviken på mig själv, eller min kropp. Jag hade ju lixom inte långt kvar och så strejkar kroppen totalt!
Det tog mig iaf 43 min att springa 7km så imorgon ska jag inte få ont, inte bli hungrig och inte komma på några nya kramper utan jag ska slå rekordet från idag med råge!

Nu ska jag slänga i mig några mackor, jag har inte så mycket annat hemma så jag måste åka och handla ikväll.
Det var tur att jag inte handlade igår för då var jag otroligt godissugen och jag hade nog inte kommit hem med mycket annat än godis :P
Ikväll hoppas jag på att jag inte är sötsugen för då måste nog någon vakta min vagn och plocka ut allt gott som jag slänger i :P


Okej?

Jag hade tydligen en jäkla massa inlägg som inte hade publicerats!
Jag har alltså inte skrivit alla idag utan jag har skrivit dom i helgen och igår.
Jag tror att dom hamnade i rätt ordning ser det konstigt ut så vet ni att det är inte mitt fel!


Sun is shining

Det fick bli nike+ GPS till min iphone.
Jag tyckte att det fungerade väldigt bra, plus att folk kunde hejja på mig från facebook som jag samtidigt hörde i mitt öra när jag sprang vilket gav mig lite extra energi :)
Igår sprang jag 6.35km enligt den nya appen och lite längre med ipoden, men den visste jag sedan innan att den mätte lite för långt.
Idag har jag tänkt att jag ska klara 7km det är ju bara lite längre än vad jag sprang igår så det blir nog inga problem.
Sen när jag kommer hem igen ska jag sola!
Så här såg det ut häromdagen när jag solade.




Nike+ GPS eller Runkeeper?

Igår orkade jag aldrig springa så jag gör det idag istället :P
Jag funderar på att ladda ner en app till min iphone så att jag kan mäta med den också. Jag har ju alltid sprungit med nike+ med min ipod, men är det någon som vet om jag börjar springa med nike+ GPS med ihponen om min träningsdata registreras på samma nikekonto på internet?
Jag har registrerat samma mailadress i min iphone som ipod så jag tycker att det borde fortsättas på samma konto.
Jag vill alltså att det ska fortsätta på samma konto och då laddar jag ner nike+ GPS (kostar 15kr) annars finns det Runkeeper som är gratis och då kan jag lika gärna ta den, men å andra sidan så är ju 15kr inte så mycket :P
Är det någon som har prova båda?


Skit

Fanskap.

Jag hade skrivit ett långt och fint inlägg men när jag klickade på spara & publicera blev det error.
Nu ska jag ut och springa så jag får skriva om inlägget sen, om jag orkar :P


Kaos

Idag skiner solen och jag satt ute en stund men jag är alldeles för trött för att göra nåt så nu ligger jag i soffan.
Jag måste vila lite för natten har inte varit nådig!
Först och främst så var vi inte hemma förens kl 3 inatt och då skulle jag ge katten mat (som smet ut när vi åkte så han fick mat på natten istället) och då ropar min sambo från sovrummet och frågar snällt om jag kan fixa en resorb (vätskeersättning) till honom, självklart kunde jag det. Så täckte jag över soffan med lakan för att hunden inte ska hoppa upp på natten, borstade tänderna och lite så.
Jag kom i säng vid halv 4 iaf, min sambo hade somnat så jag försökte väcka honom ett par gånger så att han kunde dricka upp sin dryck, till svar fick jag bara "ja jag gör det snart ställ den på golvet så länge".
Sen somnade vi båda och så ringer Js alamarm 06:21 (för det första undrar jag varför ställa klockan 21 minuter över och inte 20 över? För det andra har jag ingen aning om varför han har kryssat i söndag i listan, säker lördag med jag brukar bara putta på honom när det ringer.)
Klockan ringer alltså 21 minuter över 6 varje helg, varje helg! Jag förstår inte varför han inte tar bort helgdagarna?
Så imorse gjorde jag som alla andra helger, puttar på honom tills han stänger av alarmet. Samtidigt sa jag att jag kunde ta hans mobil för han brukar alltid klicka på snooze och så ringer den hundra gånger till.
Den här gången blev det kaos, han lyckades spilla ut hela glaset med resorb under sängen (men som tur var inte på telefonen) och självklart vart han inte så glad.
Det hela slutade med att jag fick stan största utskällning och att allt var mitt fel!?
Han frågade vart resorben kommit ifrån och varför den stod på golvet, sen var det mitt fel för att jag tjatade om att han skulle stänga av alarmet, men hallå jag vill väl sova?
Sen sa han att han lika gärna kunde gå upp för nu var han vaken. Det tyckte jag lät som en bra idé för då kunde jag kanske äntligen få sova lite utan att behöva oroa mig för att saker blir mitt fel!
En kaotisk och rörig natt blev det och jag känner mig precis lika bakis idag som alla som drack alkohol igår, jag var ändå nykter så jag tycker att jag borde må bra idag men icke sa nicke! :(



Dubbelbokad

Det är nog första gången i hela mitt liv som jag har lyckats dubbelboka saker.
Självklart har det hänt att olika tillställningar hamnar på samma datum men jag har aldrig lyckats tacka ja till två olika utan då har jag alltid tackat nej till det ena.
Så idag ska jag gå på grillkväll med alla grannarna i min nya stad och 30årsfest i min gamla stad :S
Som tur är så börjar grillkvällen vid 16 så jag hinner komma dit och säga hej och umgås lite sen måste jag åka iväg.
Innan det ska jag hinna med att träna lite.
Igår började jag springa men jag mådde så illa innan så jag tvekade men begav mig ut ändå, när jag hade kommit 200m så fick jag världens håll så jag tänkte att jag lika gärna kunde strunta i det :P
Idag ären ny dag och nya tag!
Jag har även laddat kylen med en massa nya celsius!



Nu har jag så att jag klarar mig ett par dagar :P


Inatt drömde jag en mardröm!

Varning till känsliga läsare!
Texten har 15års gräns, vidriga scener förekommer.
(Texten är inte verklighetsbaserad.)


Det var inget vackert uppvaknande jag fick imorse, precis skräckslagen var jag när jag vaknade!
Jag brukar alltid fundera på varför jag drömmer mardrömmar och den här gången skyller jag nog på Usama Bin Laden. Jag har hört att han höll en kvinna framför sig för att skydda sig så att han inte skulle bli skjuten.
Utav detta fick jag denna dröm (tror jag):

Jag och en vännina (en påhittad i drömmen) var i Italien och gick på en gata, som egentligen ligger i en stad i Sverige. Bakom oss gick en italienare (med grön tröja) vi var ute och gick på stan och skulle inte göra något speciellt.
Plötsligt hör vi tre skott bakom oss och vi tre börjar springa. Jag tänkte eftersom att alla springer så är det ingen av oss som har blivit skjutna, men så stannar italienaren och faller till backen, död, han har fått två skott i ryggen ocg så upptäcker vi att jag har fått det tredje i ryggen! Eftersom att min kropp var kall (varför vet jag inte eftersom att det var varmt ute) så rörde sig inte blodet så än så länge levde jag och jag förlorade inget blod.
Vi sprang runt och frågade alla människor som vi mötte vilket nummer det var till larmcentralen men det var ingen som förstod oss för dom hade inget sånt nummer!
Tillslut var det någon som hade fått tag på en ambulans men när den kom fick vi en chock.
När den ensamme ambulsanförare/läkare öppnade där bak var det fullt med blod och köttrester, allt annat var vitt men britsen var röd, blodig med massa människokött. Han hade även ett par vita handskar på sig, men innan han skulle ta hand om mig skulle han bara plocka bort köttresterna som han hade under naglarna (fast utanpå handskarna.)
Vi bestämde ganska snabbt att jag inte skulle med den ambulansen! Jag skulle få alla sjukdomar som fanns om jag åkte med där, han skulle dessutom ta ut kulan med fingrarna.
Iaf så kunde jag åka taxi till Rom (som för övrigt låg i Frankrike) om jag skulle få rätt vård men det var inte säkert att jag skulle klara mig ända dit för i taxin var det varmt och då skulle mitt blod börja rinna.
Vi satte oss iaf i en taxi och skulle chansa på att jag skulle klara det. Vi upptäckte att så länge som jag lutade ryggen mot ryggstödet så förlorade jag inte så mycket blod eftersom att det blev ett tryck på såret och det stoppade blödningen lite.
Efter ett tag hade jag förlorat så mycket blod att jag började bli trött och inte orkade sitta upp längre så jag la mig i min väns knä, jag vet inte varför inte hon kunde hålla på såret och stoppa blödningen?
Vi fick se ifall jag skulle klara mig, men det var ungefär här jag vaknade.

Jag var precis kallsvettig när jag vaknade. Sambon hade åkt till jobbet så han kunde inte trösta mig :(
Inatt hoppas jag att jag får sova ordentligt för nu är jag riktigt trött!


Slut på idéer

Humöret smyger sig sakta tillbaka, ungefär i samma takt som solen och värmen kommer :)

Idag har jag promenerat en lång sväng med grannen H, och i eftermiddag tänkte jag träna axlar/armar och springa en sväng :) Det var länge sen jag sprang nu men det är för att det har varit så kallt ute!
Annars så gör jag inte så mycket idag, förutom att njuter över att solen är tillbaka och att det är fredag!

Just nu saknar jag lite idér om vad jag ska blogga om. Vad vill ni veta och vad vill ni att jag ska skriva om?


Just me

Nu börjar jag äntligen bli mig själv igen!
Jag har varit väldigt trött de senaste dagarna och i sin tur blivit grinig och tjurig för ingenting och tålamodet har varit som bortblåst!
Igår hade mitt recept kommit till apoteket (finally) jag ringde efter det i fredags och så här många dagar ska det väl ändå inte behöva ta?!
Under tiden har jag ätit gamla tabletter som jag hade hemma som oturligt nog hade gått ut. Jag tror att dom tappar sin verkan för direkt när jag tog mina nya tabletter så mådde jag otroligt mycket bättre!
När jag körde i bilen trodde jag nästan att jag skulle köra av men på vägen hem gick det mycket bättre :)

Sladden till kameran har jag fortfarande inte hittat men nu har jag ju min iphone som jag kan ta kort med istället :P

Våran supersköna soffa har kommit! Jag tror inte att jag har längtat efter något så här mycket och nu är den här!
Så här fint vart det, jag glömde lägga dit dom gröna kuddarna och vita filtarna innan jag tog kortet :(




Inte min dag idag

Här sitter jag och väntar på min sambo som var hemma en sväng för att hämta nyckeln till kontoret (han hade tagit min nyckel, idag igen!) åka tillbaka till kontoret för att låsa och komma hem igen, trodde jag!
Han sa att han inte kunde följa med till lägenheten för att han behövde jobba mera, då antog jag att han skulle jobba hemma.
Så när jag ringer och frågar vart han har tagit vägen (han visste att jag skulle till min mamma) så säger han att han var tvungen att jobba och då talade jag om för honom att jag trodde han menade hemifrån. Jag tycker att han kunde sagt att han skulle jobba på jobbet så kunde jag skjutsat honom sen åkt.
Min syster ringer och är jättearg för att jag inte kommer och min sambo är arg för att jag tjatar!


Ledsen idag

Idag är ingen bra dag :(
Dels så på grund av personliga skäl och dels för att min pappa skulle fyllt 57 idag. Saknar honom så otroligt mycket.
Jag brukar säga till min sambo att dom två skulle kommit jättebra överens, vilket är skönt att känna :)
Som sagt så har jag inte mått så bra idag, förmiddagen gick åt mest till att slappa sen fick jag lite extra energi.
På eftermiddagen har jag lagat mat, dammsugit, städat och tvättat (säkert nåt mer som jag inte kommer på.)

Det kommer alltid hem en svart katt till mig. Min katt tycker vanligtvis inte om katter och ibland hamnar dom i luven med varandra men jag tror mest att det är bus (dom låter inget och svansarna är fortfarande smala.) Sen sitter dom jämter varandra och bryr sig inte så mycket :)
Den ville följa med min katt in idag, jag skulle gärna släppa in den men jag tror inte att dens matte och husse (om den har någon) skulle uppskatta det, min sambo skulle INTE uppskatta det så den får snällt sitta utanför och vänta.
Jag skulle vilja ta med den in och tvätta den och borsta den, den är väldigt skitig och har en del tovor (därför är jag osäker på om den har någon familj.) Den är nästan alltid ute med, går omkring och chillar lite :P
Ska jag ge den mat (ute) eller har den en familj som ger den mat? Vad hade ni gjort?


Iphone 4 vit

Gårdagen var en rörig dag.
Först tränade jag och sprang en sväng, sen duschade jag och skulle göra mig iordning för att vi skulle på 30års fest. Sen visar det sig att festen inte är förrens nästa helg, så helt plötsligt hade jag en hel lördag oplanerad.
Eftersom att min mamma och ena syster hade köpt en hundvalp fick det blir en trip till dom för att gosa med den nya familjemedlemmen.
Hon var hur söt som helst! Min stora vovve som väger 50-60kg nu vägde 4 kg när jag hämtade henne vid 8veckors ålder, deras lilla sötnos väger 9km(!) vid 8 veckors ålder så jag undrar hur stor hon egentligen kommer att bli! Spännande och se :)

Om en liten stund ska jag ut och springa en sväng, bara molnen vill försvinna så det blir strålande sol :)
Nu har jag lyckats ta en bild på min ögonsten. Se så vacker :)




RSS 2.0