Tacopaj lchf




Skal:

2msk smör
4 ägg
1dl grädde

Fyllning:

500g köttfärs
1/2 gul lök
1 påse tacokrydda

Sås:

2dl creme fraiche
4msk majonäs
vitpeppar efter behag
1-2 vitlöksklyftor (om man vill)
2dl riven ost

(Skivade tomater)

Först måste man grädda skalet till pajen och då måste du ju självklart ha någonting att grädda. Men först måste du smälta 2msk smör i en form i ugnen, smöret kan inte smälta utan värme så vrid på till ca 225C.
Medans smöret smälter så berhöver du inte bara stå och se på det, nej knäck istället 4 ägg i en bunke (helst utan skalbitar i) och visspa ihop dom med 1dl grädde.
Nu har nog smöret smält klart så du kan ta ut formen från ugnen och hälla i smeten, skjutsa sedan tillbaka formen i ugnen och låt den stå där i ca 10 minuter.
Nu behöver du inte heller stå och titta på när skalet gräddas.
Bryn istället 500g köttfärs med en halv gul lök, när det nästan är färdig kan du hälla i en påse med tacokrydda (jag brukar ta hot.)
Nu har det kanske gått 10 minuter och du kan ta ut pajskalet, låt det svalna lite men stäng inte av ugnen!
Samtidigt som skalet svalnar kan du blanda 2dl creme fraiche med 4msk majonäs.
I den smeten ska du ha i vitpeppar efter behag och även en eller två vitlöksklyftor (det beror på hur du vill lukta i munnen efteråt, har den du ska kyssas med inte ätit vitlök kan du skippa den.)
När du ändå håller på kan du slänga i 2dl riven ost. Så nu är såsen klar.

Nu har skalet svalnat klart så lägg över köttfärsen, över den kan man om man vill lägga några skivade tomater (jag hade inga hemma) och över tomaterna eller köttfärsen ska den vita såsen bredas ut.
När detta är färdig ska pajen in i ugnen igen i ca 10-15 minuter (eller när den ser färdig ut.)

Smaklig måltid!

Jag vet att inte alla som äter enligt LCHF äter tomater och så men jag tillåter mig att äta all sorters grönsaker, så tomaterna använder man bara om man vill.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0